26.1.2016

Kevyt marjainen 'juustokakku'


 En tykkää seurata tarkasti ohjeita, vaan tykkään soveltaa ja tehdä erilaisia versioita. Tämä(kin) resepti on omasta päästä keksitty :) - helppo, nopea ja kevyt. Ajattelin nyt jakaa sen teille.

Tähän tarvitset :
6 liivatelehteä
1prk vaniljaskyriä
1prk lidlin jugurttirahka ( myös maustamaton rahka käy)
n.50-75gr voita (itsellä käytössä Lätta 28%)
reilu ½ pakettia digestivekeksejä
n. 200g marjoja ( mansikka, puolukka, vadelma)
n.50g vadelmia

irtopohjavuoka
blenderi/sauvasekoitin
vedenkeitin/kattila
siivilä
kulhoja..

Ihan ensiksi kannattaa ottaa rahkat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen leipomista (jotta liivate ei kökköönny kun se lisätään.) ja sekoitetaan ne keskenään kulhossa. Sitten sulatetaan voi ja murskataan keksit johon voi sekoitetaan. Voi-keksimuru seos painellaan pohjaksi ja laitetaan hetkeksi jääkaappiin. Liivatteen vuoro - 4 liivatelehteä laitetaan likoamaan kylmään veteen ja keitetään vähän vettä, esim vedenkeittimessä. Puristetaan liivatteista pois ylimääräinen neste ja kaadetaan muutama ruokalusikallinen kuumaa vettä liivatteen päälle, sekoitetaan kunnes ei näy jälkeäkään liivatteesta. Liivateseos sekoitetaan rahkan sekaan ja kaadetaan seos pohjan päälle. >





 

Seuraavaksi sitten päällisen vuoro. Päällistä varten laita 2 liivatelehteä likoamaan. Tämän jälkeen sulaneet marjat soseutetaan blenderissä (marjojen siemenet on hyvä siivilöidä pois) ja sekaan lisätään liivateseos (2 liivatelehteä joka sekoitettu pariin rkl kuumaa vettä).
Laita keskeneräisen kakun päälle kokonaiset vadelmat ja kaada niiden päälle marjaseos.


 

Jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ja sitten nauttimaan hyvällä omallatunnolla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista♥